Bakom Sveriges största reseblogg

Att blogga under resan har sina utmaningar, denna eviga jakt på uppkoppling.

Att blogga under resan har sina utmaningar, denna eviga jakt på uppkoppling.

KAPSTADEN, SYDAFRIKA. De flesta har en hobby, min är att blogga. Jag tycker om att skriva och fota, att berätta. Men någon måste lyssna också. Det är viktigt, helt avgörande faktiskt. Kommentarer, små meddelanden och gillanden – det är sådant som får mig att fortsätta. Att bloggen är ett bra sätt att dokumentera vår resa, visa upp våra sponsorer och hålla familjen uppdaterad. Det är bara positiva bieffekter.

Jag brukar slå mig ner vid datorn med en kopp te så snart barnen gått till sängs på kvällen, ska bara fixa något litet men blir ofta sittande halva natten. Stackars Ludvig, han brukar tröttna på att vänta. Går och lägger sig ensam, men klagar inte.  För han är lika förväntansfull som jag varje gång det är dags att ladda ner dagens skörd av hälsningar från världen utanför. Sånt är beroendeframkallande ska ni veta.

Men ärligt talat. Jag lägger ner helt orimligt mycket tid på den här bloggen. Den är min baby. Och kanske är det just därför jag blir så himla glad när jag får lite bekräftelse. På samma sätt som jag känner mig stolt när någon säger att de tycker om min båt, eller mina barn. Just idag är en sådan dag. Mediabyrån Cision har lanserat en topp-10 lista över svenska resebloggar, och vår blogg hamnade högst upp. Ja, det är sant.

Vår lilla seglingsblogg, som oftast inte uppdateras med annat än enkla textmeddelanden skickade via satellit (<19,2 kb/s), har alltså helt oväntat rankats som Sveriges största reseblogg. Baserat på antalet besök, kommentar, länkar och aktivitet i sociala medier.  Bara hårda fakta, inga subjektiva bedömningar. Visst är det rätt fantastiskt ändå.

Läs mer:
Intervju om tankarna bakom bloggen 
– Hela topplistan med resebloggar
Topplistor inom andra kategorier
Tips till andra resebloggare

37 reaktioner på ”Bakom Sveriges största reseblogg

 1. Hej, grattis till placeringen och bra jobbat, kollar er blogg ibland, det är ju kul att höra vad andra har för sig.
  Men tycker du inte att det blir svårt att leva ett vanligt liv, dvs ett liv utan att hela tiden fundera på vad som är bra att uppdatera bloggen med osv. Som att hela resan kretsar till att hitta bloggmaterial, att tappa närvaron lite?
  Själv lessnart jag lite ibland, och försöker istället glömma att min blogg finns mellan uppdateringarna, men det är ju såklart kul att höra från gamla vänner på det sättet…

  Gilla

  • Hej Kalle, Skillnaden är att du verkar tycka att det är lite jobbigt att blogga. Medan jag gör det för att jag tycker det är roligt. Det betyder inte att jag går och funderar på vad jag ska blogga om hela dagarna, även om tanken slår mig ibland. Vi lever vårt liv som vanligt och finns det något jag har lust eller tid att berätta så gör jag det när tillfälle ges – ofta på kvällen eller på min morgonvakt när barnen sover. Ju kortare tid jag väntar desto bättre, jag har skrämmande dåligt minne så det jag inte fotar eller skriver ner tenderar att glömmas bort. Och det vore ju lite synd. Hoppas vi ses i Karibien. Kram, Linda

   Gilla

 2. Hej!
  De är så kul att du tycker de är kul att skriva. Och jag tycker de är kul att läsa och få tips på vad andra gör på sina resor. Jag läser i syfte att snappa upp idéer och få restips. Med båt inte riktigt ännu.
  Just nu är vi New York i 10 dagar och åker hem imorgon. Man kan säkert segla hit 😉
  Kram och var rädda om varandra.

  Gilla

  • Hej Mia, Jag har faktiskt aldrig varit i New York bortsett från flygplatsen. Men det ska vi förhoppningsvis råda bot på nästa vår. Tipsa gärna, om ni hittar på något som du tror vi skulle gillat. Antar att du känner oss rätt bra vid det här laget : ) /Linda

   Gilla

 3. Hej på er,
  Kul att ni blev rankade som etta för det är ni värda. Fortsätt att blogga för jag läser er blogg varje dag. Det är det första jag gör när jag vaknar på morgonen. Att mamma är lite busig är väl bara kul men att hon ljuger tror jag inta på Lovis. Hoppas att ni får ordning på motorn till dingen idag så att ni kan segla vidare till Namibia. Hälsa alla.
  Jens, Khaw, Ice och Sara

  Gilla

  • Hej Jens , Kapten kämpar med jollemotorn i detta nu, men det går inge vidare. Måste kanske köpa ny : ( Men det är klart att jag inte ljuger, luras bara lite ibland … Kram, Linda

   Gilla

 4. Grattis! Det är ni verkligen värda! Det är en sån fantastisk resa ni gör, som verkligen är intressant att följa. Samtidigt som du är så bra på att berätta om era upplevelser! Det känns väldigt hedrande att ha fått 2:a platsen direkt efter er 🙂 Jag har också skrivit om listan idag och länkat till er blogg också.

  När det gäller stormiga nätter gissar jag att våra sådana är rena barnleken i jämförelse med vad ni kan vara med om, men tipset med öronproppar är ändå användbart! Faktum är att ljuden blir väldigt höga när det blåser, och i alla fall jag hade lite svårt att sova…

  Gilla

  • Jag blev rätt förvånad faktiskt, en sak att trogna läsare sympatiröstar. Men den här gången var det ju siffrorna som talade. Det var lite extra kul. Satte dock mitt högra ben på att vi hade er tätt i hasorna : ) Och du, gör inte öronpropparna jobbet kan du alltid gå ut och hälla vatten på tamparna. Det brukar hjälpa tillräckligt länge för att man ska hinna somna. Kram. Linda

   Gilla

 5. Grattis till nomineringen! Jag gillar er blogg och har läst den nästan sedan början! Är själva seglare, även om vi håller våra äventyr inom Östersjön och till semestern, och när tillfälle bjuds i Medelhavet.

  Jag tycker att du skriver otroligt bra! Fina bilder och jag får känslan att ”vara med på resan”.
  Så fortsätt gärna att skriva! Lycka till med den fortsatta seglatsen!

  Gilla

 6. Förr i tiden när lärarna satte betyg så fanns det A,a,AB,BA osv. var man riktigt ambitiös så kunde det stå ett + eller ibland om man inte nådde riktigt fram ett – efter betyget.
  Med detta skulle jag vilja säga att betyget för er är A+ och inget annat!!
  Fair wind
  Gunnar

  Gilla

 7. Grattis och jättekul att ni fått denna utmärkelse det är ni verkligen värda! Alltid intressant, fantastiska bilder och personliga berättelser..Keep it up! Var även kul att ses i förra veckan även om det bara var en snabbis…Sköt om er! Minna & Fredric

  Gilla

  • Kul och gott! Satt just och funderade på om detta var ett bra tillfälle att öppna den andra och sista påsen Turkisk Peppar. Vore ju synd att spara den till värmen, där de säkert smälter och klibbar ihop … Kram, Linda

   Gilla

 8. Halloj!
  min kusin (Carl Antonsson) berättade för mig om er och att ni ska (har?) laggt till i Kap staden. Det är så att jag bor här och om ni har lust att träffas över kaffe, middar eller lunch (eller dylikt) sluter jag gärna upp.

  Gilla

 9. Och här sitter jag med min tekopp, varje morgon, och läser om era äventyr, översätter till min man, glädjs när ni är på topp, oroar mig när det stormar, skrattar, funderar och njuter i och med ert liv. Tack.

  Gilla

 10. Det är den verkligen värd! NI är värda det! Det är så välskrivna, informativa, roliga, intressanta texter, fina bilder, och att läsa här är som att få följa med litegrann på er resa. Det är fint! Hoppas att det kommer en bok!

  Gilla

 11. Först grattis! Men för undertecknad som följt Er dagligen när tillfälle gives, nånstans ”från Söderhavet”, så är inte ”förstaplatsen” förvånande.
  Ni har allt!

  En äventyrsfamilj som gör det ”alla vi trygghetsnarkomaniserade bryggseglare” så gärna önskar.

  I bloggvärlden från ekorrhjulets horisont men där den absoluta spänningen oftast lyser med sin frånvaro.

  Ludvig är för mig, ”kaptenernas kapten”! Här är det inget ”gnäll” om hög sjö, skitväder, å så vidare (som Ni säkert haft gott om!). Bara som ett relativt färskt exempel; När kaptenen dyker ner i kölsvinet, senare på dan dyker upp, skitig som en kolgruvearbetare och ler efter väl förättat värv! Fantastiskt Ludvig!

  Sen har vi smågastarna! De är de ”största smågastar”, eller hjältegastar, som kryssar på denna planet!

  Sist med inte minst Dina fantastiska medryckande, underbara, välskrivna texter! Spänning, glimten i ögat, medryckande, å fantastiskt bra bilder! Ja, fortsätt att suga i ER av superlativen!

  För, ursäkta mig, det bloggas om en massa ”skitsaker” men här i Ert underbara ”blogg-vardagsrum”, DÄR är det riktigt gott att få sitta på en pinne å va mé!

  ”Vi”, gissar jag inte är ensam(?), väntar framöver på den kommande och fantastiska ”seglarboken” som hos mig skall få hedersplats bland alla mina böcker om ”bryggseglardrömmar”! Jag lovar att Astrid L, i sin himmel kommer å fnittra, när hon får läsa att Lovis och Otto har varit på Kurredutteön!

  Gilla

  • Tack för de fina orden : ) Skrattar gott. Angående bok, så var jag faktiskt i kontakt med ”förlaget” för att se om det fanns något intresse. Men de sa att seglarböcker inte säljer så bra längre, när man kan följa resor som vår på nätet istället. Kanske bara en ursäkt, men nånting ligger det nog i det. Jag har ju faktiskt redan berättat ”allt”. Men jag tror kanske att det verkliga problemet ligger i att den typen av bok jag skulle vilja göra (med många och stora bilder) är för dyr att producera. Visst skulle vi kunna ge ut på eget förlag, men då skulle boken bli så dyr att ingen skulle ha råd att köpa. Och som sagt, är det ingen som läser så är det liksom ingen riktig mening … Jaja, den som lever får se. Men ingen bok på gång som det ser ut just nu i alla fall. /Linda

   Gilla

   • Ni sitter på ett unikt material och uppfattningen att en ”seglarbok inte säljer” är en rejäl grundstötning av torrbollar på förlagen.

    Allt handlar om att marknadsföra storyn och här sitter Ni på en underbar ”story” med mer substans än mycket annat! ”Ska vi slå vad”? Det kommer en bok med både berättelser och massor av bilder!!!!!

    Marknadsföring? Massor av plattformar. Tja lite snicksnack i något av alla ”soffprogram” som finns i landet Svedala! Där behövs det gäster med riktigt bra historier! Å det har Ni!

    Gilla

 12. Grattis, välförtjänt! Läser ju varje inlägg med spänning och är glad att ni vill dela med er, för oss som sitter hemma i vinterrusket med båten på land och drömmer om att segla på andra ställen i världen. Varma hälsningar Maria

  Gilla

 13. STORT grattis till en första plats! Jag är jätteglad att jag har hittat hit, wow vilket äventyr och vilken bra blogg!!

  Gilla

 14. Grattis! Det är jättekul att följa er resa via bloggen, men det är ditt sätt att skriva om resan plus bra foton som gör hela ”grejen” så att säga. Bra jobbat!

  Gilla

 15. Grattis… inte för att jag är speciellt förvånad. Bloggen har välskrivna artiklar utan särskrivningar 🙂 och dessutom fina fotografier. Är verkligen trevligt att följa er resa.

  Gilla

 16. Grattis Linda. Vi följer er varje morgon till frukosten och det händer att vi får en liten tår i ögat, men mest skrattar vi när du delar med dig av hela familjens upplevelser.
  Stor kram från ett regnigt Limhamn
  pia och jean-pierre

  Gilla

 17. Grattis till utmärkelsen! Det var många inlägg att läsa den här gången men så roligt med respons. Jag följer er men kommenterar inte alltid. Tycker ni gör en fantastisk resa, som jag aldrig skulle våga mig på (har lite fobi för djupa vatten och sjösjuka) gift med en fd båtbyggare (segelbåtar) numera pensionerad sådan. Vi tycker det är så härligt att få följa er resa via bloggen.
  Lycka till!

  Gilla

 18. Grattis vännen, det är helt fantastiska nyheter och ni är alla helt otroliga. Det märks att bloggen är ditt tredje barn och att du verkligen tycker skrivandet är kul för annars hade du inte producerat inlägg som du gör. Du skriver alltid lika klurigt och kul. Var stolt! Kram!

  Gilla

 19. Hej!! Tack för en fin blogg. Utmärkelsen är väl unt. Din blogg är mycket inspirerande för en nybörjarseglare som mig. För mig är det fortfarande ett stort äventyr att åka ut till uppläggningsplatsen där Monea ligger och ta en fika och pyssla lite med renovering.

  Hold fast!

  Gilla

 20. Grattis till utmärkelsen och tack för att ni delar med er av er fantastiska resa! Har följt er blogg sen ni seglade iväg. Det var min pappa, Rolf Svantesson, som berättade om er resa och det lät det så spännande. Jag tycker det är härligt att följa er blogg med fantastiska bilder och texter och det känns verkligen som man får ta del av ert äventyr! Hälsningar från Idre

  Gilla

 21. Vad kul att ni rankats högt upp! Fast det är inte konstigt, ni använder en trevlig och familjär ton. Bjuder på er själva och delar med er av erfarenhet. Det gillas!
  Jag hittade er genom sista numret av praktiskt båtägande och föll direkt. Har själv bloggat i många år men slutade när jag upplevde att integriteten försvann. När folk jag kände i verkligheten tjuvläste utan att ge sig till känna och sedan kunde ge små slag under bältet. Däremot har jag börjat så smått igen, nu bloggar jag om vår nyinskaffade båt och bloggen görs till 100% för min egen skull…där jag samlar tankar och tips inför vårens renoveringar och modifieringar av båten.
  Hoppas nu för er egen skull att vinden mojnar och att ni kan dra vidare på ert äventyr!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s