Den gröna blixten

En syn få förunnad.

En syn få förunnad

MOZAMBIQUE CHANNEL. ”Jag ser den, jag ser den!” gastar Otto i högan sky och pekar uppspelt mot horisonten. Jag ser den också. En grön fläck, ett intensivt ljussken precis där solen gått ner. Det hela är över på bara några få sekunder. Men det råder ingen tvekan om vad vi just beskådat. The Green Flash – detta bland långseglare så välkända ljusfenomen som alla pratar om, men få verkligen har sett.

Jag vänder jag mig och möter Ludvigs blick. Han nickar och ler. Äntligen. I drygt tre år har vi samlats i sittbrunnen nästan varje kväll för att titta på solnedgången tillsammans. I hopp om att få en glimt av det som missvisande nog brukar kallas den gröna blixten på svenska. Ett naturens skådespel vi väntat på så länge att vi börjat förkasta fenomenet som en myt. Men vi har aldrig slutat att hoppas. Aldrig slutat söka.

6 reaktioner på ”Den gröna blixten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s