Omseglade

Detta bildspel kräver JavaScript.

NOSY BE, MADAGASKAR. Idag hände det igen. Vi blev omseglade av en lokal fraktbåt. En flytande brädhög, som läckte som ett såll och hade nästan lika mycket hål som duk i sina lappade segel. Mary af Rövarhamn är visserligen ingen racingmaskin, men det är bannemej ett under att de lokala båtarna seglar så väl. Hur som helst, jag kan inte se mig mätt på dessa fantastiska farkoster. Och det var skönt att äntligen få komma ut på sjön igen. Imorgon hoppas vi kunna hämta ut våra pass hos polisen här i Hell-Ville, sedan väntar några veckors semestersegling innan vi fortsätter söderut mot Sydafrika.

4 reaktioner på ”Omseglade

    • Jo, de använder en del intressanta riggtyper här. Men i kanoternas fall så gör ju det smala skrovet nästan inget motstånd genom vattnet. Och jag antar att fraktbåtarna inte är så tunga i förhållande till sin stora segelyta. Men ändå. En fröjd att få se detta folk hantera sina båtar. /Linda

      Gilla

  1. Kan Ni inte smyga med lite extra skuts fran diesel? Ni lever ju inte i ”the stick-age” eller hur? Vilken frackhet att segla om en nymalad Fransk designad cruiser!!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s