Jakten på det försvunna penistemplet

Detta bildspel kräver JavaScript.

”Ett penistempel” svarar Ludvig när Lovis frågar vad det är vi letar efter. Hon tittar på honom, funderar en stund och frågar sedan hur ett sådant ser ut.  En bra fråga. Det vet vi inte riktigt. Men vi tror att vi kommer att känna igen det när vi ser det.

Vi befinner oss på ön Ko Rok Nok, som ligger i södra Thailands ytterskärgård. Enligt vår guidebok ska det finnas ett penistempel på öns norra sida, vid foten av ett stort banyan-träd. Och det måste naturligtvis undersökas. Vi letar längs hela den djungelkantade stranden, men det enda vi hittar är några fallos-formade korallbitar. Men vi ger inte upp så lätt, utan fortsätter att utforska kustens mer svårtillgängliga delar med hjälp av jollen.

När vi nästan förlorat hoppet upptäcker jag något rött vid foten av ett dött gammalt träd. Vi tror alla att det är några gamla garnblåsor som flutit iland, eller något skräp som tidigare turister lämnat efter sig. Men bestämmer oss för att granska saken närmare. Och minsann, när vi närmar oss visar det sig att det vi först trodde var garnblåsor var de röda erigerade topparna på karvade träsnoppar i allehanda storlekar och former.

Fallos-symbolerna lär ha offrats av lokala fiskare, sannolikt till fruktbarhetsgudinnan för ökad potens och framgång. Men vi vet inte säkert. Oavsett, det hela känns lite bisarrt. Särskilt när barnen ber om att få klättra upp och sitta på den största snoppen, som är riktad som en kanon ut mot sundet. Men thailändarna lär ju vara ganska fria i sin sexualitet, så efter viss tvekan beslutar vi oss för att ge efter för det något udda önskemålet. Och hoppas att barnen snarare hedrar än vanhelgar gudinnan i sin oskuldsfulla akt …

9 reaktioner på ”Jakten på det försvunna penistemplet

  1. Forst Kurridutt on och nu detta. Vad skulle en kreativ person som Astrid Lindgren ha dopt denna on till? Snoppisnopp on?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s