Mensträsk på höjden

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi svävar över Langkawis regnskogsklädda toppar, förbi öns högsta vattenfall och 450 miljoner år gamla stenformationer. I jämnhöjd med mäktiga örnar och små bomullstussar till moln. Långt där ner ligger Mary af Rövarhamn för ankar, så liten att man bara ser henne om man vet att hon är där. Och i norr kan man se ända till Thailand.

En kraftig vindby får hela gondolen att skaka, och påminner mig om att vi befinner oss på världens brantaste linbana – med 42 graders lutning och en stigning på 680 meter. Det längsta spannet är nästan en hel kilometer långt, tydligen något slags rekord det också.

Hela linbanan tar bara 17 minuter från början till slut, men det finns flera möjligheter att stiga av och på längs vägen. Till skillnad från världens längsta linbana, som startar i svenska Mensträsk. Den är så lång att det lär finnas en potta under sätet.

8 reaktioner på ”Mensträsk på höjden

 1. Åh, så ni åkte linbanan!? Häftiga bilder! För vår del blev det inte av. Jag är höjdrädd och för Peters del blev det att han prioriterade annat, och dagarna gick så fort…

  Gilla

 2. Åh fy fan! Fick kallsvettningar och frossa bara av att se bilderna, men vad COOLT! Modiga ni!

  God Forsättning på det nya året!
  Önskar er

  Svindel-Josefin

  Gilla

 3. Vad ni vågar och gör med barnen! Jag hoppas den tryggheten infinner sig i mig också men hur som helst… tack för all inspiration ni skapar och vi önskar er ett bra 2013!

  Gilla

 4. Så härligt att höra! Jag avstod glatt pga av min höjdrädsla!
  Har ni besökt The Hole in the Wall? Annars tycker jag ni skall göra det!
  Har ni tur kommer ni också att få se örnar. Passa också på att besöka fiskaquariet som ligger precis innan. Här får barnen chans att mata.rockorna!

  Gilla

  • Hej, Hade tänkt oss ett besök vid Hole in the Wall på vår väg norröver, men vindarna ville annorlunda. Vi är i Phuket nu, men får kanske en andra chans. Måste eventuell segla ner till Langkawi igen för att hämta upp ett segel. Om vi får ordning på motorn vill säga … /Linda

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s