Ett brev från havet

Atlanten, den 20 januari 2010 (publicerat några dagar försent pga teknikstrul)

LOVIS DIKTERAR: Hej, Nu är vi långt ute på havet. Idag har vi badat i sittbrunnen. Vi fyller den med vatten, och så blir det vågor när båten gungar. Vi duschade i sötvatten också. Det var väldigt skönt tycker jag, men Otto tycker inte så mycket om att få vatten på sitt huvud. Sedan kom det mörka moln, och så regnade det. Då fick barnen gå in och titta på film, Bosse Bogserbåt. Det har gungat mycket på den här resan. På Atlanten finns det jättestora vågor. En gång trillade jag så jag slog mig lite men det gick över fort. Men för det mesta är det roligt med vågor för då kan Otto och jag rulla runt i akterhytten. Det är roligt att ha en lillebror att leka med. När jag blir stor ska jag ha tio barn, och en båt som är större än den största. På den ska det stå tio däckskistor med en pulka i varje. Här är det varmt, fast det är vinter. Men jag hade velat leka lite i snön. För det är ju roligt, i alla fall om man har mössa …

I Atlanten bor det flygfiskar, ibland landar de på vår båt och då dör de om vi inte hinner rädda dem. Otto tycker mycket om flygfiskarna, och en gång tog han en och ville inte släppa taget. En annan gång fick mamma nästan en i huvudet. För några dagar sedan hittade vi en pytteliten flygfisk inne i båten, någon hade trampat på den så den blev alldeles platt. Vi tejpade fast den i loggboken så vi kan visa den för dagiskompisarna sedan. Vi har också fångat många guldmakrillar, men jag hade velat ha en tonfisk också. Ibland kommer det en fågel, kanske letar den efter sina kompisar. Det finns en liten svart, och en vit med lång stjärt, som vi såg idag. Den kom när vi ropade. I Karibien tror jag det finns fina fåglar, som vi aldrig har sett innan. Jag tror också att det finns några apor där, jag ska mata dem med banan. Håller jag upp bananen kanske de tar den, annars springer jag efter dem. Klättrar de upp i trädet följer jag efter och ger dom bananerna. Här i båten har jag en hel stock med bananer men alla är inte riktigt färdiga än.

På morgonen brukar Otto och jag låtsas att pappa fyller år. Då gör vi presenter till pappa. Och så sjunger vi ”Ja må han leva …. Då blir han glad. Imorse fick han åtta paket. Idag fyller morfar år (på riktigt). Han bor i Sverige. Vi har försökt ringa honom flera gånger men han svarar inte. Han kanske är hemma hos sin Maja. Men vi firade honom med lite kaka i alla fall. Igår var det fest på båten, för vi hade seglat halva vägen till Karibien. Då bakade vi sockerkaka som vi gjorde tårta av, med godis och grädde på. Och så blåste vi upp ballonger, vattenballonger också. När vi kommer fram ska vi spruta vatten med våra vattenpistoler på pappa. Det ska bli kul. I Karibien fyller jag år, den 23 mars. Glöm inte det!

Nu ska jag klättra lite, man behöver ju ha lite gymnastik också. Jag kan hänga med både fötterna och händerna uppe i taket (i grabbräcket). Så här!

/Lovis 4 år

8 reaktioner på ”Ett brev från havet

 1. Hej
  Ha ha, detta är det bästa resebrev vi någonsin läst, helt underbart. Tack för det och hälsa barnen.
  Hälsar Stefan och Helen

  Gilla

 2. Hej lovis,

  Vad roligt att läsa om hur du har det på båten!

  Hur hänger du i taket? Hur ser en flygfisk ut? Vi ska flyga till Panama säger mamma, men vi hade hellre tagit motorbåten.

  Syns snart! Hälsar oskar och arvid

  Gilla

 3. Javisst kommer vi till din födelsedag lilla Lovis! Det glömmer vi inte. Vi har redan beställt flygbiljetter så att vi kan träffa er på Curacao den dan! Kramar till lillebror Otto, Mamma o Pappa från Farmor o Farfar PS Hoppas ni snart ser land! DS

  Gilla

  • Javisst kommer vi till din födelsedag, lilla Lovis. Det glömmer vi inte. Vi har redan beställt flygbiljetter så att vi kan träffa er på Curacao.
   Kramar till lillebror Otto, Mamma o Pappa från Farmor o Farfar

   PS Hoppas ni snart ser land!DS

   Gilla

 4. Hej
  Läste tidningen Äventyrliga familjer och såg eran blogg. Har kikat in ett par gånger nu.Roligt tycker jag att följa er resa. Har vänner som för några år sedan seglade som ni fast med 3 något älde barn. De har nu hamnat i Australien och bosatt sig där.
  (sy-smilla var deras blogg)

  Ha det gott
  Bitten

  Gilla

 5. Vilket fint brev tjejen. Det gör mig riktigt rörd att tänka på allt ni får var med om. Vi måste bara komma och hälsa på er. Hoppas verkligen det skulle fungera. Kram från oss alla

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s