Nykaklat och nylackat!

För sju år sedan tog vi beslutet att kakla vår toalett i båten, en hyfsat enkel och billig lösning som håller sig fräsch länge – om den håller vill säga. Det är många som rynkar på näsan för kakel i båt, men vi tyckte det var värt ett försök.

Vi grundande väl och ersatte fix med kakellim. Slutligen sammanfogade vi alla anslutningar mellan olika kaklade plywoodytor med silikon så att konstruktionen pallar för lite rörelse. Och det har den gjort, tiotusen sjömil utan en endaste liten spricka. Låt oss hoppas att det förblir så för nu har vi tagit modet till oss för att testa kakel även i köket. Nedan ser du resultatet.

De nylackade köksluckorna monterades häromdagen och vinterns lilla ”inredningsprojekt” förklaras härmed avslutat.  Nu återstår bara att hålla tummarna för att det nyuppsatta kaklet ska hålla hela varvet runt jorden. Fint och fräscht blev det i alla fall också denna gång, tycker åtminstone vi. Vad tycker du?

Nykaklat och nylackat

9 reaktioner på ”Nykaklat och nylackat!

 1. Wow! Nice säger vi båda här ombord!

  Kakel på båt är inte alls så dumt, särskilt stålbåtar med massor av saker, då har man ju liksom slutat räkna gram ändå 🙂

  Ett tåligt kök e ju guld värt. Vid nästa renovering skall jag nog ha ett dränksäkert…

  Gilla

 2. Det blir jätte fint! =) Roligt att se, för vi köpte kakel förra året som vi ska sätta in i vår båt om en månad! Kul att andra har samma ideer:)

  Gilla

 3. Har haft funderingar på att kakla runt handfaten på toaletterna men blivit nerröstad av maken. Ska nog ta en ny diskussions runda. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s