Möt deltagarna i 3:e säsongen av Familjer på äventyr

Här kommer lite information från SVT:s pressrum om familjerna i tredje säsongen av Familjer på äventyr, kompletterad med en personlig kommentar under  presentationen av varje familj. Det första av sex avsnitt ska visas tisdagen den 10 januari 2017, klockan 20.00. Precis när jag brukar gå på yoga. Typiskt. Tur att SVT Play finns, för det här vill jag inte missa.


Sydafrika – Äventyrarna

svt-familjerpaaventyr-2017-e00-f3b8

Familjen Fredholm-Ferreira bor i Sydafrika

Familjen Fredholm-Ferreira bor strax utanför Kapstaden. Jytte är svensk vildmarksfotograf och Craig är vithajsforskare från Sydafrika. Tillsammans har de  sönerna Storm 21,  Cruise 19 och Wilder 16. De studerar och ägnar sig åt surfning, skateboard, klättring med mera. Vi kommer få följa med i deras vardag och när de reser ”hem” till Sverige över sommaren.

Våra förväntningar: Vi träffade familjen Fredholm-Ferreira när vi var i Sydafrika. Två av de tre sönerna är vuxna nu, så vi hoppas på lite intressant reflektion från dem. Om hur det är växa upp under så äventyrliga och lite annorlunda former, med delar av släkten på andra sidan jorden. Lite facit liksom. Men producenten har kanske valt en helt annan vinkling. Det återstår att se.


Grönland – Sökarna

svt-familjerpaaventyr-2017-e00-b8f2

Familjen Korac-Fredhöj flyttar till Grönland

Familjen Korac-Fredhöj bor i Trelleborg.  Thomas har fått jobb som anstaltschef i Tassilaq och hela familjen följer med till Grönland – Natasa och barnen Filippa 11, Elliott 9 och Viggo 4. Vi kommer få lära känna familjen under deras första tid i en helt annorlunda värld, utan wifi och konsumtionshets.

Våra förväntningar: Att vi älskar Grönland kommer väl knappast som någon överraskning. Det vackra landskapet, isen och de söta små byarna. Men det är också en ö med många sociala problem som säkert gör det till en utmaning att bo där. Det här kan bli intressant, ur flera perspektiv.


Seglarna – Entusiasterna

svt-familjerpaaventyr-2017-e00-c110

Familjen Veber seglar till Karibien

Familjen Veber bor i Skanör, strax utanför Malmö. Margareta och Thomas är hängivna seglare och möttes för 16 år sen i Karibien. Nu seglar de från Sverige via Medelhavet och Afrikas västkust för att visa barnen Matilda 12 och Troels 9, var de en gång träffade varandra och blev kära. Vi kommer få följa med familjen på deras seglaräventyr i en 30-fots Allegro tvärs över Atlanten.

Våra förväntningar: Familjen Veber är goda vänner till oss. Så det här blir nervöst, spännande och riktigt roligt på en och samma gång. Vi räknar med en hel del igenkänning. Vår båt var större, barnen yngre, resan längre och så vidare. Men i grund och botten är det samma grej. Vi är samma skrot och korn. Vebers och vi.


Spanien – Utvandrarna

svt-familjerpaaventyr-2017-e00-d166

Familjen Andersson-Hultman-Nilsson flyttar till Spanien

Familjen Andersson-Hultman-Nilsson består av Paul och Evy som säljer allt de äger för att flytta för gott till Spanien. Med sig har de barnen Max 17, tvillingarna Nora och Leo 12 samt familjens två hundar. Dottern Moa 19, blir kvar hemma med mormor Dodo, i alla fall under Moas sista år på gymnasiet. Vi kommer få följa med familjen under uppbrottet från Sverige och den första tiden i Spanien när de ska bygga upp ett helt nytt liv.

Våra förväntningar: Både Ludvig och jag har bott i Spanien i våra ungdoms dagar, men det här låter inte jätteäventyrligt i våra öron. Jag kan däremot tänka mig att det är många i Sverige som går i liknande tankar, för dem kanske detta är högintressant. Och familjen kan ju vara rolig oavsett. Hoppas det. Jag tycker de ser ganska mysiga ut, men skenet kan bedra.


7 reaktioner på ”Möt deltagarna i 3:e säsongen av Familjer på äventyr

 1. Hej
  Jag följde (och älskade!) er resa här på bloggen och i TV, men har ej varit inne här på ett tag.
  Då jag minns att ni tyckte mycket om Grönland hade jag tänkt maila och fråga om några tips. jag ska nämligen dit och jobba som läkare i Nuuk nu i vår och sommar. Men så såg jag i ditt senaste inlägg här att en ny familj i Familjer på äventyr ju ska flytta dit. Ska bli så kul att se!!

  Vad var era favoritplatser och var det nån del av Grönland ni vill se mer av? Jag minns att ni badade i de där varma källorna.. Dit vil jag gärna! Vandrade ni nånstans?
  Jag gjorde praktik i Maniitsoq i en månad, för några år sen, så det är enda stället jag känner till egentligen !

  Vh och tack för inspirerande texter och livsstil!
  Agnes, 29

  Gilla

  • Hej, Det låter spännande. Det är säkert lite lättare att bo i Nuuk, jämfört med de ”mer isolerade” delarna av landet där det riskerar bli lite isolerat när isen lägger sig.. Själva var vi ju mest i södern, och älskade det. Skulle jag åkt dit som turist, utan egen båt, skulle jag nog försökt hyra kajaker och paddlat i några veckor. Vi träffade några som gjorde det, verkar urmysigt. Annars är det nog lite svårt att ta sig runt. Gjorde inget annat än dagsvandringar eftersom vädret var lynnigt, ville inte lämna båten någon längre tid. Lycka till med allt! /Linda

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s