Lucka 7: Belitung

Bilden bakom sjunde luckan föreställer en strand i ögruppen Belitung, i Indonesien. Kanske inget märkvärdigt med den. Det finns gott om paradisstränder i Sydostasien. Men hur tror du jag har tagit bilden? Fundera på det en stund, innan du läser resten av texten.

Kanske gissar du på att jag använt en drönare, eller suttit i ett flygplan? I så fall är det fel. Den är tagen från toppen av en 65 meter hög fyr. En fyr som på 1880-talet fraktats hit på segelfartyg från Holland. På den tiden Indonesien var en del av Nederländska Ostindien. Förutom att visa vägen för europeiska handelsfartyg har den under en period även fungerat som fängelse för indonesiska krigsfångar.

Idag är den ståtliga fyren i förfall, som så många andra gamla kolonialbyggnader. 313 steg, 19 våningar, på en ranglig rostig spiraltrappa var vad som krävdes för att ta bilden. Se nu på den igen. Visst ser bilden lite annorlunda ut? Nu när du vet. Det är förresten vår lilla jolle som ligger uppdragen på stranden.

Fler bilder från Belitung och den fina gamla fyren

3 reaktioner på ”Lucka 7: Belitung

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s