Premiärnerver

svt

Min mamma utfärdade ett pris till det barn i byn som kom på tv först. 500 kronor skulle man få. Det var mycket pengar för ett litet barn i slutet av 70-talet. Grannpojken Mattias vann, han var duktig på ishockey och svischade förbi på skärmen i en lokal sportsändning. Kul för honom, men lite synd på pengarna tyckte jag.

Själv minns jag inte min tv-premiär, det var nog inte någon stor grej. Men idag skulle mamma varit stolt, om hon fortfarande levat. För ikväll är det alltså äntligen premiär för tv-serien Familjer på äventyr. På pappas födelsedag och allt. Under sex tisdagar kan den som vill följa oss och tre andra familjer som valt att lämna vardagen i Sverige för en lite äventyrligare vardag.

Slå på SVT1 klockan 20:00, eller kolla på SVT Play. Programmet kan även ses från utlandet. Själva har vi redan tjuvkikat på kvällens program, men är väldigt spända på vad ni tittare ska tycka. Så klicka gärna in här och skriv en kommentar efteråt.

38 reaktioner på ”Premiärnerver

 1. Fantastiskt inspirerande. Här sitter vi hela familjen och längtar efter vårdat äventyr som är på väg att bli verklighet, med två barn och SY Magnolia. Tack! från familjen Ahrnberg. (har följt hela eran resa på bloggen)

  Gilla

 2. Hejsan! Ville bara säga hur roligt det var att titta på programmet och se era äventyr! En fråga som jag klurade en del på var om barnen gått i skolan under sin uppväxt eller hur det funkar? Ser fram emot nästa vecka! Kram

  Gilla

  • Hej. Va kul att du gillade programmet. Barnen var bara två och fyra år gamla när vi avseglade. Så det var bara en av dem som missade första året. Vi har haft lite skola ombord. /Linda

   Gilla

 3. Det fanns väl ingen anledning att vara nervös för detta!! Kunde inte vara bättre även om det lite sken igenom lite producentens försök att få fram allvarligt med en liten reva i seglet eller en tamp i propellern, vardagsmat för jordenruntseglare, eller!? 🙂 Ni är bäst 🙂
  Kan inte vänta en vecka till !!

  Gilla

  • Ja, det är ju alltid ett problem. Ingen orkar ju sitta och titta på någon som har det bra i en hel timme!?!. Men om det väl uppstår något riktigt bekymmer så finns det knappast en kameraman i närheten. Och själv är man liksom upptagen med att avhjälpa krisen. Så det lilla bekymret som råkar komma med på bild får helt enkelt förstärkas med lite dramatisk musik : ) /Linda

   Gilla

 4. Fantastiskt fint program! I det här programmet hade ni det varmt och skönt men det blir visst kallare i nästa avsnitt, ska bli kul att följa ert äventyr.
  Din mamma är säkert väldigt stolt, från himlen, och det kan du och hela din familjen vara!

  Gilla

 5. Det var en lyckad debut i TV. Jag kollar er blogg då och då härifrån Jämtlands skogstrakter och tyckte det var roligt att se er och båten nästan live.

  Gilla

 6. Vad fint att se er på TV! Jag har varit inne här och läst nån gång för flera år sen. Det verkar trevligt att segla runt, men jag tror på idén att göra det när barnen är rätt små ändå. Jag minns en båtsemester i Bohuslän när det regnade hela tiden och jag höll på att bli tokig på alltsammans – jag var 15 år!

  Gilla

 7. Hej Vilket bra program! Jag har följt er blogg så det var väldigt kul att se er på tv 🙂 Så inspirerande. Sugen på att hoppa ur ekorrhjulet här hemma…speciellt när det är -22 ute! Ser fram emot nästa tisdag. Lycka till med allt ni tar er för i framtiden // Mari

  Gilla

 8. Jag har varit inne på bloggen då och då sedan ni kom hem och har väntat på programmet. Det var jättebra! Karibien såg underbart ut! Jag och min man reste jorden runt ett år innan vi fick barn. Efter det året kände vi oss ganska mätta på upplevelser trots att vi tog det lugnt under resan och det tog ganska lång tid innan det började rycka i res-tarmen igen. Hur känner ni? Och vad tycker barnen om den svenska vardagen? Allt gott!

  Gilla

  • Känner ingen mättnad i restarmen alls faktiskt : ) Barnen har anpassat sig bra till den svenska vardagen. Ludvig och jag är lite mer skeptiska. Vi får väl se hur det går … /Linda

   Gilla

 9. Min dotters kommentar när jag berättade att Lovis inte gått i skolan (hon undrade var skolan var någonstans) var ”men hon kan ju klättra i rep varje dag, det är viktigare”.

  Gillad av 1 person

 10. Satt bänkad framför tv’n och det jag såg gjorde mig glad. Vilken fantastisk start i livet ni har gett era barn och vad rika ni är. Med det menar jag inte pengamässigt utan på det som är så mycket viktigare. Varandra, livet, erfarenheter, nyfikenhet, upptäckarlust, känslan att inget är omöjligt och massor av annat. Vilka inspiratörer ni är – alla fyra!

  Har följt er blogg i flera år och måste säga att det är lite tomt nu :-). När ger ni er ut på nästa resa? 🙂

  Gillad av 1 person

 11. Underbart program! Vi är bekanta med Nybyggarfamiljen och har sett fram emot den här serien sedan vi fick veta om den. Såna här reality-program är ljuvliga och så inspirerande! Ni verkar vara en så skön familj. Verklig en beslutsamma! Tänk att bo på en båt i åtta (!) år för att spara pengar! Alla eloge till er måste jag säga. Förstår att ni fortf bor på båten. Är det inte kallt på vintern även om ni såklart har värmeaggregat? Tänker ni fortsätta bo där och spara mer pengar eller säker ni annat boende? Skulle önska att svt gjorde ett uppföljningsprogram där man får veta hur det gick/går sen…. För alla familjer. Man blir ju nyfiken, på ett positivt sägt! Ha det så gott och lycka till med er re-entry!

  Gilla

 12. Riktigt roligt att se programmet! Fascinerande! Intressant! Inspirerande! Även om jag inte planerar att segla så kan man hämta mycket inspiration från detta med tid tillsammans, nära naturen, göra något annat än det ”vanliga”, som att jobba 40 timmar i veckan och stressa runt…

  Gilla

 13. Jag har följt er blogg i stort sett hela er resa och det var fantastiskt att få uppleva lite av er resa på TV också. Hela programmet var väldigt bra tycker jag. 🙂

  Gilla

 14. Fantastiskt fint program och vilka familjer! Speciellt roligt att se och hora barnen. Sa klocka sma ord de hade att dela med sig av. Ger ett perspektiv pa livet och vad man vill gora och vad man kan gora om man vill!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s