Jakten på årets resebild

Så var det tävlingsdags igen. Den här gången är det Årets resebild som ska utses. Som vanligt har vi svårt att bestämma vilken bild vi ska skicka in. Men vi har i alla fall gjort ett första urval, och tänkte nu lämna över ansvaret till er läsare.

Klicka på bilderna nedan för att se dem i större format, välj två favoriter och motivera gärna ditt val i kommentarsfältet. Tusen tack.

22 reaktioner på ”Jakten på årets resebild

 1. Skeppsorkestern repeterar fångar verkligen ett helt fantastiskt vardagsögonblick och resebild i all ära, på segelbåten.

  Gilla

 2. Min favorit bland de som ni har lagt upp är Skeppsorkestern. Barn och båt, ganska nära….!!!

  Men när jag tittar på Flickr hittar jag andra jag gillar: Stora hjälper små, Smågastar i det blå, Lovis tatuerar gasten, Kompissurf, Magnus fixar grillen, Hej kompis (fast suddig), Totte konstnär (skära lite så den blir mindre plottrig), Totte spanar (tre varianter), Djungelpyssel (skära under fötterna på totte), Totte och Charles bekantar sig, Komodo national park möte med buffel…

  Mina tre favoriter: Hallå där! Guidad tur bland drakar och bufflar och I jakten på internet.

  Jag tycker helt enkelt att bara landskap är svårt att få till, ofta banalt och nåt man redan sett…. om man inte är proffs. Det behövs människor för att bilden ska bli intressant och människor ger oerhört mycket stämning och perspektiv!! Speciellt med barn, för där tror jag många har en dröm om resan där barnen är glada…

  Mycket tyckande, mitt eget förstås!! Lycka till med tävlingen!!!!

  Gilla

   • Jag gillar verkligen många av era bilder så därför tog jag mig tid att kolla igenom en del… Ni har så himla mycket tacksamt material , så många olika sorts bilder att ta!
    Jag är bara hobbyfotograf men jag vet att de där riktigt bra bilderna tar ofta tid… Som byteshandeln.. Idealt sett skulle föras båda barnen och kvinnan vara med, bara. Inga andra små barn i bakgrunden… Men det är så himla svårt att få till… Typ då ska man få dem att vänta tills kusten är klar eller sjasa undan de andra barnen… Men satsar ni på en bok sen så kanske ni behöver lägga ännu lite mera krut på att få inte många halvbra bilder men ett litet antal TOKBRA bilder…. Som som buffeln ni mötte på stigen… Inte riktigt rätt vinkel och nåt träd i bakgrunden som stör lite tror jag… Men bilderna blir bättre och bättre!!! Kram / Eva (igen)

    Gilla

   • Hej Eva, stort tack för konstruktiv kritisk. Uppskattas verkligen. Lustigt nog provade jag faktiskt att beskära byteshandelbilden för att få den lite renare. Tycker nämligen att den egentligen inte platsar riktigt, men tog med den bara för att motivet passar så bra till temat. Skickar över en beskuren bild senare, så får du se vad du tycker. Allt gott, Linda

    Gilla

 3. Håller med Eva i mycket. Därför gillar jag byteshandel på Vanuatu. Särskilt med Lovis tröjtext, fred på jorden :). Möten mellan människor på samma plan bidrar till en en bättre värld!

  Gilla

 4. Jag tänker så här: Stad i dis för att stranden är så tom nära staden och himmel, hav och stad – allt flyter ihop, lite magiskt. Snyggt foto helt enkelt. Största favoriten är dock byteshandel i Vanuatu eftersom en av höjdpunkterna med att resa för mig är just möten med människor.

  Gilla

  • ”Byteshandel i Vanatu”. Det är så fint med Lovis tröjtext.
   Sen gillar jag också ”Den nya tidens vilde…” Eftersom texten också här visar att det rör sig om resa och möte med människor.
   Lisen

   Gilla

 5. Flickan och båten och byteshandel röstade jag på.
  Den första, flickan med båten för att den är bra så vacker och precis en sådan plats man vill vara på.
  Byteshandel, för den är så härlig med texten på T-shirten och kontrasten med lokalbefollkningen på en annan plats på jorden.

  Hälsningar från Singapore!

  Gilla

 6. Byteshandel och Skeppsorkestern, därför att den första visar möten som kan ske på en resa och som troligen är det som man bär med sig länge, länge… Skeppsorkestern är underbar för den visar en del av vardagslivet ombord, havet, båten…. Lycka till!

  Gilla

 7. Jag ar nog ensam om att rosta pa Australias Surf kust. Jag har sjalv sett att det ser precis ut pa det viset. Otroligt kraft i motet mellan Stilla Oceanen och den Australiska kntinenten. Och fyren pga av perspectivet och fargerna. Vackert varre. Men det ar klar att det som GARANTERAT ”gar hem i stugorna” ar hysteriskt skrattande barn (helst Ebony & Ivory) tillsammans med bländ-vita tänder i stora breda flin. Vi far se.

  Gilla

 8. Konstigt nog hade jag inte alls skrivit den första kommentaren. Den bara fanns där när jag öppnade för att kommentera, som jag gjort nu.
  God tur med allt!
  Lisen
  på väg till Guatemala

  Gilla

  • Nej, det var jag som hade skrivit den. Jag är en helt annan Lisen. Man är inte van att det finns flera helt enkelt, så jag förstår att du spontant trodde att det var du… Hälsningar Lisen Edlund (som inte alls är bekant med familjen utan bara hittat hit av en slump och tycker att den här bloggen är mycket inspirerande och en fantastisk inspirationskälla)

   Gilla

 9. Det är verkligen inte lätt att välja från ert galleri. Ni tar underbara bilder och jag är så tacksam för att ni bjuder in oss okända i er fantastiska vardag. Till slut blev mina 2 favoriter:
  ”Stad i dis” där ni har fångat så mycket: Stormigt hav med lugnet på stranden så nära en storstad med flera skyskrapor. Man kan bara tänka sig den underbara utsikt de boende måste ha från sina fönster. Man ser inget färgsprakande neonljus vilket är vanligt med vyer från storstäder.
  Samt: ”Från fyrens topp”: Här får man ett nytt perspektiv, inget flygfoto och inte heller taget från landbacken, vilka är de vanligaste sätten att se fantastiska vyer på. Här är det taget rakt ner, vilket ger mig en härlig känsla att uppleva stranden på.
  Lycka till i tävlingen och jag hoppas ni vinner som ni gjorde när man utsåg årets reseblogg.

  Gilla

 10. Jag valde byteshandeln därför att Vanuatu är nambawan i Stilla Havet. Människorna är så fina, alltid vänliga och med ett stort leende. Fin bild med händelseförlopp både i för- och bakgrund. Titta på lus-plockningen, en helt normal företeelse i Vanuatu.

  Gilla

  • Så kul att du noterar detta. Bilden är rörig och långt ifrån en fotografiskt mästerverk. Jag har försökt beskära den så den blir lite renare, men då försvinner också dess charm. /Linda

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s