Dit ingen gps kan visa vägen

Dit ingen gps visar vägen

Ännu en dag går till ända.

Vi har rundat Sumatras norra udde, lämnat Malackasundet och Sydostasien bakom oss och styr nu ut på den indiska oceanen. Båten vaggar sakta fram. Vindarna är lätta och varma. Vi fiskar och fikar.Varvar skolarbete med timmar av legobygge. Tar hand om båten, oss själva och varandra. Läser böcker, och slumrar en stund när andan faller på. Allt medan dagarna går.

Det är märkligt. Att när vi seglar mellan hamnar. Nära land. I tre timmar, åtta timmar, ett dygn eller två. Då seglar vi för att komma fram. Men när vi seglar över hav. När vi seglar långt. Långt från alla de intryck, frestelser och distraktionsmoment som land för med sig. Då lever vi här och nu, från första stund. Då seglar vi mot harmoni och inre frid. Dit ingen gps kan visa vägen.

9 reaktioner på ”Dit ingen gps kan visa vägen

 1. Så fint du beskriver eran tillvaro ombord, på resan gång. Jag blir riktigt lugn och kan nästan höra ljudet från båtens för, som skär fram genom vattnet och vinden i seglen. Härligt när vädret är med er och ni har det bra.

  Gilla

 2. Jag är övertygad om att ”vi” är många som framöver väntar på den mest underbara reseskildring som tänkas kan, i bokform. Bland alla ”maco-storys” som tidigare genom åren givits ut kan det bli en bestseller. Ni, familjen, smågastarna och att tillsammans skapat och fortsatt skapar en alldeles oförglömlig story. Väl skildrad med ord som i dess rätta bemärkelse, för oss här hemma, flyter som sammet i fantasins landskap!

  Gilla

 3. Är en alldeles ny följare av er, som är livrädd för djupt vatten, blir sjösuk när jag går ut på en brygga och nog aldrig skulle lyckas ta mig ombord på en segelbåt utan att slå ihjäl mig.
  Men har fallit med dunder och brak för er berättelse och följer nu ert äventyr med glädje och en liten gnutta avundsjuka.
  Sitter här hemma i den göteborgska vintern, njuter av läsningen, hör klucket och njuter av värmen 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s