Besättningen

Foto: Anders Hellberg

”Hur många behöver man vara för att segla den här båten då?” En vanlig fråga från folk på bryggan.  Svaret lyder: ”En mamma, en pappa, två små barn och helst en katt.”

Ludvig: Konstruktör på Rutgerson Marin, och självutnämnd kapten ombord på Mary af Rövarhamn. Startade seglarlivet redan som barn, på seglarläger utanför Ljungskile. Vid 23 års ålder seglade han till Kanarieöarna tur och retur i sin förra båt, en Havsfidra på stolta sex meter. Och på den banan är det.

Linda: Den som sitter vid tangentbordet och står bakom kameran här på bloggen. Jobbar annars med kommunikation och digitala medier. Chockstartade sin seglingskarriär för drygt 20 år sedan som gast på Ludvigs Havsfidra  – 2000 sjömil från Madeira till Frankrike via Azorerna i en rullande balja på ynka sex meter.

Lovis: Född 2006. Flyttade ombord tre dagar gammal och rör sig smidigare på båten än någon annan – bättre klätterställning får man leta efter. Har som ansvarig flaggkonstapel ombord seglat till Lofoten, Färöarna och Haparanda. Jorden runt. Och Kurrekurreduttön förståss. Numera uppgraderad till andre styrman, och drömmer om en egen båt.

Otto: Född 2007. Sveriges yngste världsomseglare vid sex års ålder, och kung i förpiken på Mary af Rövarhamn sedan den dagen han lämnade BB. Storfiskare och supersnorklare som står för underhållningen ombord. Pratar varje vaken stund, helst om fisk och vilda djur. Älskar att läsa och spela datorspel.

25 reaktioner på ”Besättningen

 1. Hej Linda med besättning!
  Vi kommer att följa ert nya äventyr med största intresse och önskar er all lycka på färden med allt vad den innebär. För vår del blir det bohuslän i sommar.
  Kram till er alla från Pia och på återseende

  Gilla

  • Hej Pia, Kul att du har hittat hit till sajten. Vem vet, vi kanske stöter på varandra i Bohuslän; just nu lutar det åt att vår resa börjar i Göteborgstrakterna innan vi ger oss av västerut. Kram.

   Gilla

 2. Hej jag kommer följa er resa o hoppas allt går bra! Krama barnen från mig. Kramar Madeleine på Järavallen!

  Gilla

 3. Hej på er, såg reportaget om er i ”kvällan”, tycker det är så himla coolt av er att ta med två små barn och bara ”dra iväg”..

  Förstår dock att era förberedelser varit gedigna och att det kommer bli tufft för er att ta farväl av alla. Vi kommer att följa er fortlöpande på er resa och tänkte försöka komma förbi och hälsa farväl innan kl 17:00 i dag..

  Sicket äventyr som väntar er!! Bamsekramar från Johan, Angelika, Liv och Linus i Lomma.

  Gilla

 4. Hej på er! Läste om er stora resa i tidningen. Jag är själv tyvärr en riktig landkrabba men önskar att jag tålde sjön lite bättre.
  Jag vill i alla fall önska er en riktigt riktigt bra resa, håller tummen för det. Kommer att följa er via nätet / Kerstin i Halmstad

  Gilla

 5. Hej Linda och hela familjen. Det ska bli otorligt spännande att följa er resa. Jag önskar er lycka till och hoppas att ni får ett undebart minne för livet med er. Kram Mona

  Gilla

 6. Hej familjen! Jag är ledsen att jag missat samtliga era farväl-tillställningar och har tänkt mycket på er. Speciellt de sista dagarna innan avfärd då jag såg er på Sydnytt. Jag och Marcela kommer följa er på sajten och hoppas att ni kommer ha medvind vart ni än beger er. Allt gott från Bjärred!!! /Micke

  Gilla

 7. Hej Lovis och Otto,

  När vi kommer och hälsar på er måste ni lägga till så att vi inte behöver simma till båten

  Klam Alvid

  Gilla

 8. Hej från släkten på Artillerigatan! Mamma o pappa är här och äter middag, och så passar vi på att kolla på er. Inga äventyr här, just idag iallafall. Hoppas ni har det riktigt fint. Hörde att Biscaya var blåsigt. Hälsa Lottie och Sven också.
  Kram Katarina

  Gilla

 9. Hej Linda, Ludvig, Lovis och lilla Otto, Ni har ju magisk tur som lamnade de djupa sodra breddgraderna i tid! Nya Zealands South Island ar sno takt, forseningar pa Christchurch Airport pga snofall osv. Sydneys kust har drabbats av vindbyar upp mot 130km/timmen med massive strand erosion langs kusten. Stora delar av Victoria har drabbats av ihallande regn och nu overvammas bostader och akrar i laglanta omraden. Det ar dessutom brrrrr.. kallt! Tur, javisst men Er skicklighet och timing har sakert mycket med saken att gora. Men samtidigt en varning att vadret i denna delen av varlden och givetvis The Pacific Ocean kan verkligen visa sina olika sidor, varma och brutala.

  Gilla

 10. Hej igen!
  Nu står jag här på jobbet med lurar i öronen….
  Måste få höra er på radion….
  Mvh Frisören som är nyfiken// Mia

  Gilla

 11. Hej och wow vilket äventyr med barn!! Jag hittade hit via bloggtävlingen hos SuperSaverTravel.

  Förstår att ni har knappt två års resa kvar. Nyfiken fråga från 3-barnsmamma med skolbarn, har ni skolundervisning på båten med äldsta barnet från 7-år?

  Hälsningar och fortsatt härlig resa 🙂
  Hälsar Rosita,

  Gilla

  • Hej, Lovis kommer missa första året i skolan. Vi kommer att se till så att hon kan hoppa in direkt i andra klass. Men vi får se hur organiserat det blir. Hon är en sån unge som vill lära sig saker så det sker liksom av sig själv. Hoppas ändå på att kunna ha lite kontakt med skolan och de blivande klasskamraterna därhemma. Har just fått lite skolböcker från Natur & Kultur, med tillhörande lärarhandledningar. Verkar inte så märkvärdigt, så det ska nog gå bra. /Linda

   Gilla

 12. Hej, jag hittade adressen efter att ha börjat se serien på TV och blev mycket intresserad, jag undrar om du inte skulle tänka dej att ge ut bloggen i bokform.Skulle vara underbart att ligga i sängen och läsa om era äventyr.Har du inte fått frågan så kommer den nog snart.Välkommen hem och hoppas barnen kommer att trivas på landbacken/Lena

  Gilla

  • Hej Lena. Tack kära du. Jag kollade faktiskt lite med en del förlag tidigare under resan men intresset var inte så stort. Att ge ut på eget förlag lockade inte. Så vi la planerna på hyllan, och bestämde oss för att medverka i tv-serien istället. Men man ska aldrig säga aldrig 🙂 /Linda

   Gilla

 13. Ni fantastiska människor! Modiga, äventyrliga, roliga, lättsamma och kloka. Jag är hur inspirerad som helst. Hoppas på att få höra mycket mer från er i framtiden.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s