Villa af Kroken

Detta bildspel kräver JavaScript.

Sådär, nu har vi köpt ett hus också. Ett pyttelitet grönt hus i en avkrok som heter Kroken. En liten by i närheten av Tjuvkil, strax söder om första bron ut mot Marstrand. Själva huset är litet och oansenligt, och taket läcker. Men byn är full av jämnåriga barn och det finns klippor, hav, skog, ängar och massor av lamm och hästar precis runt knuten.

På tomten står en stor gäststuga för familj och vänner, och vi har en egen liten brygga 150 meter från huset. Viken är inte djup nog för Mary, men perfekt för en liten snurrebåt som man kan använda för att fiska eller utforska skären utanför. Lockar vädret kan man utan problem ta lillbåten de fyra sjömilen ut till Marstand om morgonarna. Det är skyddat vatten hela vägen.

Vi flyttar alltså ut på landet. Men båten kommer att ligga på Marstrand. Det är inte långt. 10 minuter med bil, en kvart med buss. Jag kan använda båten som kontor ibland, för att komma hemifrån. Ludvig och barnen kan komma dit efter jobb och skola, så kan vi åka hem tillsammans. Jag tänker mig att det kan vara skönt att dra sig tillbaka till fastlandet när jetsetfolket invaderar om sommaren.

Ja, jag erkänner. Det gick fort. Och jag får ångest vid tanken på alla utgifter och åtaganden som husköpet medför. Kanske borde vi haft is i magen, hyrt något eller nöjt oss med att bo i båten ett tag. För att lära känna området, och människorna. Invänta det perfekta tillfället, närmare jobb och skola. Men va sjutton. Det kan ju dröja evigheter.

Vi har hållit ett öga på bostadsmarknaden i området hela vintern och våren. Huset i Kroken är det enda i närheten av Marstrand som varit aktuellt för oss. Allt annat har varit för dyrt, för omysigt eller legat för långt från havet. Ibland måste man bara bestämma sig. Jag har ingen aning om det var rätt beslut. Hur ska man veta det? Vi får prova helt enkelt.

60 reaktioner på ”Villa af Kroken

  1. Men så härligt! Grattis! Oroa er inte, det kommer ju bli superduper! Himla mysigt det såg ut! Ni rustar upp det lite så vips har det stigit en herrans massa i värde 😉
    Wohoo välkomna till bästkusten! (eller malmö kanske räknas dit med..?)

    Gillad av 1 person

  2. O så härligt. Blir rörd till tårar. Önskar er all lycka på den nya resan. Ibland så måste vi hoppa o chansa och pröva nya saker. Och de är ni bra på.
    De kommer bli kanonbra.
    Håller alla tummar.

    Gilla

  3. Grattis till Er! Jättemysigt och låter helt perfekt!!! När sjutton vet man när/om/att tillfället är det rätta? Ångest hit och dit även i vår familj då vi tänker på val/beslut/åtaganden/hit eller dit/ köpa/hyra/flytta…… Bra att ni slog till!

    Känner ni någon i omgivningen sedan tidigare? Familj på västkusten?

    Heja Er och lycka till!

    Gilla

    • Hej. Nej, det är det som är lite tokigt. Min familj bor i Blekinge och Ludvigs i Stockholm. Nu hamnar vi långt från båda. Men vi har en stor gäststuga, och en del bekanta i området så det ska nog ordna sig. /Linda

      Gilla

      • Familjen finns alltid ”nära”, var man än bor. Inget tokigt med Er flytt. Är säker på att alltfler bra. Huset är supercharmigt och ligger fint. Ni kommer finna många med liknande intressen. Vi har tagit dagsturer till Marstrand några gånger- fint!

        Gillad av 1 person

    • Nej, du har förhoppningsvis rätt. Fyra mil till Göteborg, en mil till Marstrand och 142 meter till vattnet. Det borde gå att sälja om vi skulle ångra oss 🙂 /Linda

      Gilla

  4. Grattis till husköpet! Det låter ju perfekt! Jag tycker ni gjorde rätt som slog till! Vi impulsköpte vårt hus på en semesterresa för snart två år sedan, gick på magkänsla, slog till och hittade hem! Lycka till! Det är fint där i krokarna, det vet jag! /Åsa

    Gillad av 1 person

  5. Grattis till husköpet! Vet ingen som köpt hus utan att ha ont i magen eller tvivla på om man tagit rätt beslut!
    Men ibland måste man våga hoppa ut i det okända, och det är ni väldigt bra på, det märks på allt ni gör. Och ni kommer lyckas även med detta!
    Det ser verkligen supermysigt ut och jag är övertygad om att ni kommer trivas där och att barnen kommer få en underbar uppväxt!
    Ser redan era vackra underbara somrar framför mig, där på er brygga vid vattnet!

    Gilla

  6. Grattis alla pa SY MAry. Jag gissar att ett hus inte behover vara sa stort for att overtraffa en 40 foots segelbat. Hoppas att ni alla kommer att trivas gott over sommaren 2015! Vad hander nu med SY Mary?

    Gilla

  7. Ni har gjort helt rätt för hela familjen o jag tror att barnens uppväxt blir super duper! Bästa miljön för barnen, familjen, o båten på ett ögonblicks avstånd! Lyckan är med Er!

    Gilla

  8. Helt rätt! Som seglarfamilj hamnar ni nu helt rätt. Själv bor jag i Skåne men är uppväxt på Tjörn så jag vet av erfarenhet att inhamrat rätt! Lycka till

    Gilla

  9. Så rätt så ni inte nog inte förstår. Att få bo i Lycke (land) är perfekt . Nära till allt och ha inte bråttom bo in er . O njut av havet och ängarna i lycke .mvh Helena

    Gilla

    • Låter som du vet vad du talar om. För det var just det. Landskapet gick liksom rakt in i hjärtat. Bor du i krokarna får du komma förbi på en kaffe i bersån 🙂 /Linda

      Gilla

  10. Grattis till husköpet! Det kommer med all säkerhet bli toppen för er familj 🙂
    Lycka till och tack för att vi får fortsätta följa er, kram från Gantofta!

    Gilla

  11. Grattis. Fint hus, härligt så nära sjön och Mary om ni får abstinens 😊
    Vi är anmälda på orustbostäder ifall de får nåt ledigt i framtiden när vi känner för att kliva iland. Sköt om er

    Gilla

  12. Kul! Välkomna till våra vatten, här är fint som rackarns och vi är helt säkra på att ni kommer att trivas 😀
    /Stefan o Camilla

    Gilla

  13. Grattis till husköpet! Det ligger bara en kvart från min fars hus. När jag kommer tillbaka till Sverige så skall jag försöka komma förbi. Ha det fint på västkusten!

    Gilla

  14. ser fram mot att få beskåda Mary live i sommar… hon kommer passa fin fint där ute bland alla räcers 🙂
    allt ordnar sig tillslut

    Gilla

  15. Grattis att ni hittat ett hus ni vill bo i, det är inte helt enkelt och det låter härligt även för barnen med livet runt omkring. Huset ser jättegulligt ut tycker jag. Lycka till!

    Gilla

  16. Grattis till jobb och hus. Västkusten Marstrand mitt i turist bältet kan väl inte bli bättre.
    Jag har läst er blogg ett tag ja sedan ni var med i TV mycket intressant.
    Vi har husbil och har träffat några seglare som har gjort liknande resa som ni på våra resor som ville se hamnarna från land sidan. Och har fascinerats av deras berättelser också.
    Hoppas ni inte misstycket att jag länkade er på vår blogg http://husbilochresor.com/
    Nisse & Birgitta

    Gilla

  17. Kul. Taket lär väl vara lagat snart om jag känner er rätt. Hoppas att ni skaffar internet och ansluter till Skype.

    Gilla

  18. Lite kuriosa, pappan som tog sina barn till Västbanken, vilket du Twittrade om igår, är delvis uppväxt på Gullbringa inte långt ifrån Tjuvkil dit ni skall flytta.

    #Världenärliten

    Hoppas ni skall trivas, området och seglingen är fantastisk!

    Gilla

  19. ” Jag har ingen aning om det var rätt beslut. Hur ska man veta det? Vi får prova helt enkelt.” Underbart. Tack för inspiration och föredömen genom att våga testa istället för att vänta på att allt ska vara exakt rätt.
    Testing vs trusting säger man på engelska – att våga prova något istället för att tro/lita till att man räknat ut hur det troligen blir OM man skulle göra det där.

    Heja och grattis till er!

    Gillad av 1 person

  20. Grattis!! Vilket underbart litet fint hus! Det kommer helt säkert blir alldeles utmärkt. Om ni ångrar er kan ni alltid sälja det, huset ser fint ut och läget utmärkt – oroa er inte 🙂

    Gilla

  21. Gratis till husköpet! Ett fint litet hus, där kommer ni att trivas jättefint. I det området är husen eftertraktade och läget är ju kanon. Det kommer att bli sååå bra….⛵️🏠

    Gilla

  22. Det där huset ser helt underbart gulligt ut. Hoppas att ni ska trivas. Det är en sån inspiration att läsa er blogg. Härligt att läsa om folk som vågar följa sina drömmar. Jag önskar er all lycka till med nästa kapitel.

    Gilla

  23. Ni har köpt ett underbart litet hus i ett supermysigt område. Jag har själv spenderat många somrar i det huset (min mormor och morfar som ni köpt det av) och det har gett mig många fina minnen. Känns roligt att just ni köpt det, det trodde man ju aldrig när jag i vintras tittade på Familjer på äventyr 😉 Har följt bloggen sen dess och jag ser fram emot att kika förbi Kroken och säga Hej 🙂

    Gilla

    • Nämen åh, va roligt. Fick ett underbart brev av dina fina morföräldrar igår, men några bilder från dina barndoms somrar i området. Du är välkommen när du vill! /Linda

      Gilla

  24. Vi köpte den första sommarstugan vi kollade på, den första bilen vi kollade upp på blocket, jag köpte den första brudklänning jag provade (utan att prova fler), jag har köpt två lägenheter osedda för att det kändes bra. I bland tror jag bara att det där ”is i magen” ställer det för oss. Det gör beslut svårare och jobbigare än vad de är. Det här är säkert helt rätt för er just nu! (Och det kan ju ändra sig och då förändrar ni något) 🙂 Ser jättefint ut tycker jag!

    Gillad av 1 person

  25. Välkomna till Kungälvs kommun! Det är ett fantastiskt område ni valt och så härligt att ha båten i närheten. Det har varit oerhört inspirerande att följa er i Familjer på äventyr och här på bloggen så jag önskar er all lycka i denna nya del av livet! Och kul med jobbet på Rutgerson, låter som win/win för bägge parter!

    Gillad av 1 person

  26. Hej och välkomna till Tjuvkil, varje sommar anordnar Tjuvkils kappseglingsklubb seglarskola i Tjuvkilshuvud, kul för era barn om de vill lära känna barn runt Tjuvkil. Mycket omtyckt. Kolla in hemsidan.
    Sedan är det midsommarfirande uppe på fotbollsplanen på Lerskärsvägen i Tjuvkil. Ridläger på Tjuvkil Mellangård. Hoppas ni skall trivas, det gör vi!

    Gilla

Lämna en kommentar