TOPPLISTAN: Världens skönaste ”Söderhavsöar”

Detta bildspel kräver JavaScript.

Topp 5: ”Söderhavsöar”

Ute är grått och ruggigt, regnet öser ner och jag drömmer mig bort till en sån där obebodd liten ”Söderhavsö” omgiven av vita palmkantade stränder och varmt turkost vatten. Den här typen av öar kan man hitta lite här och var i världen. I vissa områden fler än andra. Här listar vi våra fem favoriter, i nämnd ordning.

  • Chagos, Indiska Oceanen: Obebodd ögrupp mitt i Indiska Oceanen. Enorma kokosnötkrabbor, fantastiskt fågelliv och obegränsat med fisk. Kan bara besökas med egen båt.
  • Tuamotos, Franska Polynesien: Ett enormt område med till synes oändligt antal turkosa laguner omgivna av palmklädda ringrev. Dykning och snorkling i världsklass.
  • Bahamas, Karibien: Aldrig trodde vi väl att det kunde finnas så många obebodda paradisöar så nära det amerikanska fastlandet. En av resans skönaste överraskningar.
  • San Blas, Panama: Resans kanske mest perfekta små Söderhavsöar hittade vi förvånande nog i Karibiska havet. Ingen större än man kunde gå runt den på tio minuter.
  • Los Roques, Venezuela: Det är något särskilt med långa vita sanduddar omgivna av det blåaste vatten. På Los Roques finns de i överflöd.

9 reaktioner på ”TOPPLISTAN: Världens skönaste ”Söderhavsöar”

  1. Hej på er!

    Vi åker om två veckor! På vårt livs äventyr; två månader på luff i Karibien! Jag, sambo Henrik och så lilla Ida 5 år såklart! Landar på Puerto Rico och vidare till Antigua. Inget mer bokat. Var ska vi åka tycker ni? Tacksamma för tips.
    Var rädda om er.

    /Fia

    Gilla

Lämna en kommentar