Slutspurten

Ruggigt väder

Ruggigt väder

ISLAND – SVERIGE. Vi har mindre än tusen sjömil kvar till Malmö. Åtta dagars segling under gynnsamma förhållanden. Det gungar visserligen förfärligt, stänker och blåser kallt. Men den värsta stormen har dragit förbi, och vi gör sex knop i rätt riktning. I den här farten passerar vi söder om Färöarna redan imorgon kväll, och fortsätter sedan österut så långt och så länge vindarna bär. Kanske hela vägen till Sverige.

Vi räknar alltså fortfarande med att segla in i småbåtshamnen i Västra Hamnen lördagen den 30 augusti klockan 15.00. Så fortsätt putsa förtöjningsringarna och sopa vår bryggplats, så ses vi förhoppningsvis snart. Vi är dock fullt medvetna om att Sverige är landet där helgerna är fullbokade flera månader i förväg, så bekymra dig inte om du inte kan komma. Det går alldeles utmärkt att titta förbi en annan dag; vi tänker ändå inte segla någonstans på ett tag.

15 reaktioner på ”Slutspurten

 1. Jag kommer inte att vara där. Vi känner inte varandra och jag är dessutom inbokad på kräftskiva sedan i alla fall ett par månader… 🙂

  Men jag hoppas att vi får läsa om hemkomsten här i bloggen och att du fortsätter blogga även efteråt.

  Välkomna hem!

  (Min sambo sa en gång: ”Det svåra är inte att resa jorden runt. Det svåra är att komma hem till vardagen efteråt.” Jag anade inte hur rätt han hade. Och då var vi bara borta i 79 dagar! Det är stor risk att ni kommer att dippa en tid efter hemkomsten. Men misströsta inte. Så småningom hittar ni nya äventyr att se fram emot! Lycka till med att bli landkrabbor i landet Lagom igen!)

  Gilla

 2. Jag kommer förbi med frallor och finkaffe i veckan efter istället:) Ska flytta hem mina gamla föräldrar från landet den 30:e. Men längtar tills vi ses! Kram

  Gilla

 3. Hej!
  Håller helt med denna som skrivit under mig här.
  Riktigt kul art följa er här. Hoppas på fortsättning.
  Och jag hoppas att vi någon gång kommer ner till Malmö och får heja på er på riktigt.
  Välkomna till Sverige.

  Gilla

 4. Hej. Jag kom med på resan rättså sent, började följa er någon gång i julas när ni seglade från Sydafrika till St Helena. Men jag har nog plöjt igenom varenda bloggpost vid det här laget tror jag. Vilken fantastisk resa ni har gjort! Det har varit ett nöje att följa er.

  Gilla

 5. Vilken resa! Började också följa er i julas när ni seglade från Sydafrika, alltid lika spännande att gå in på er sida & läsa om era bravader & drömma sig bort en stund. Känner inte er men hoppas ändå jag får ihop det så jag kan hälsa er välkomna i Malmö den 30/8. God tur de sista sjömilen!

  Gilla

 6. Välkomna hem! Jag har följt er sen 2011 och era blogguppdateringar har sedan dess varit en av dom jag mest sett fram emot att läsa. Tack för alla spännande äventyr, dom har förgyllt en ibland regntung vardag.

  Gilla

 7. Varmt välkomna tillbaka till Sverige. Och stort TACK för fantastisk läsning under de här fyra åren. Er blogg är så fantastiskt välskriven med helt makalösa bilder. För att inte tala om träffsäkra twittrar där några få ord verkligen sagt allt! Det har inte bara varit roligt och spännande att läsa om er resa, det har varit lärorikt också. Och gett oväntade resönskningar: Jag inser att jag måste lägga till Grönland med kalvande isberg på min lista.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s