Mot ”välmenande tanter” hjälper ingen flytväst …

De stackars barnen ...

De stackars barnen …

NORRA FISKEHAMNEN, LIMHAMN. Men ni ska väl ändå inte bo kvar på båten, nu när ni väntar barn? Vi fick frågan från flera håll. För vilka ansvarsfulla föräldrar kan låta sina barn växa upp på en båt? Barn behöver ytor, egna rum, trädgård. Barn behöver leksaker. Jättemånga. Var ska de få plats? Stackars barn! De kommer att bli avundsjuka på andra barn. Jämföra. Känna sig annorlunda, utanför. För att inte tala om hur sjösjuka de kan bli. Och tänk om de trillar i sjön? Gud bevare.

Farhågorna från vår omgivning var under de första åren så många att vi under de första åren som båtboende föräldrar oroade oss mer för risken att våra barn skulle bli bortförda av socialtjänsten än för att de faktiskt skulle trilla överbord. För mot ”välmenande” tanter hjälper varken flytväst eller livsele …

Lyckligtvis har opinionen vänt under senare år. Kanske för att vi har bevisat att det går. Att det finns mer än en väg i livet.

2 reaktioner på ”Mot ”välmenande tanter” hjälper ingen flytväst …

  1. Middag ombord igår i A Coruña med det franska paret på Raki. 8 meter lång, 2 vuxna, ett barn på fyra och ett på 4 månader. Kom just överseglande från andra sidan Biscaya. Hur glada och goa som helst! Finns ju fler GODA exempel än dåliga antar jag 🙂

    Gilla

  2. Vi själva blev inspirerade av er och tänkte ja kan dom kan vi. Nu när vi fått lov att hyra båtplats i 3år och möjlighet att spara pengar, så kommer det avundsjuka människor och skall protestera mot att man kan ju inte bo ombord på en båt med 3 små barn i ”vår” hamn. Ja ja. Men ni hade det väl inte så lätt ni heller med er omgivning?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s