SPOT täckningskarta

Grå zon innebär begränsad eller ingen täckning.

Grå zon innebär begränsad eller ingen täckning.

SPOT är i första hand en nödsändare. Men tack vare denna smarta och synnerligen robusta lilla apparat kan ni som följer vår resa också se exakt var vi befinner oss i världen. Nåja, nästan i alla fall. SPOTens satelliter har nämligen inte täckning överallt. Vi testar och jämför därför två olika versioner av SPOT, och bidrar på så sätt också till att uppdatera tillverkarens täckningskarta. Så här långt har det visat sig att sändaren fungerar på betydligt större område än man hittills vågat lova.

I de områden där SPOT saknar täckning uppdateras inte heller vår översiktskarta, eftersom den hämtar sin data från SPOT-sändaren. Översiktskartan kan vi däremot uppdatera i efterhand, vilket vi brukar göra efter en lång period i område utan täckning. I kustnära områden kan man ibland också följa oss via AISen på www.marinetraffic.com – där visas också kurs och fart.

2 thoughts on “SPOT täckningskarta

  1. Bra och lite overaskande att SPOT har tackning i Kina, men inte i sub-kontinenten. Indien ar ju ett relativt fritt och demokratiskt land medan Kina ar en detaljstyrd militar diktatur med en tunn men polerad fasad. Nar jag var i Kina, visserligen for nagra ar sedan, jagade dom utlanningar med GPS som spioner! Kina tillvarkade redan da GPS manicker, men de var forbjudna att anvadas pa Kinas gator. Tydligen andrade forhallanden numera :) Ocksa markligt att det inte funkar i de farliga farvattnen kring Syd Amerikas sydspets, men djup nere i de kalla breddgraderna soder om Australien dar knappast nagon fardas. Ni gor en mycket bra sak som kollar vad som hander dar langt ute i verkligheten!!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s